Börja spela hockey

Kom förberedd och få mer istid

Hur du blir en hockeyspelare i NHL

På senare år har intresset för hockeysporten vuxit enormt, och NHL (National Hockey League) har utsatts för stort intresse. NHL är en världsklasslig organisation som består av fyra separata tillstånd som inkluderar USA: s stora liga samt Nordamerikas tre nationella ligor. Om du önskar att bli proffs i NHL finns det några viktiga steg du måste ta för att ta några stora steg i rätt riktning.

 • Träna regelbundet

  Ett av de viktigaste stegen du måste ta för att bli en proffs i NHL är att träna regelbundet. Du måste ägna ditt liv åt hockeysporten. Du måste ägna tid åt att träna styrka, kondition, teknik, precision och spelförståelse. Du måste spela minst 100 matcher årligen för att hålla din färdighet uppdaterad och förbättra din spelmekanik.

 • Tävla och spela matcher

  Du måste konkurrera och spela många matcher för att förbättra dina prestationer. NHL-lag brukar leta efter spelare som har en stor överlägsenhet och som är konsekventa. För att förbereda dig för att prestera måste du delta i olika turneringar och tävlingar. Det är också viktigt att öva med lokala hockeylag för att förbättra din kondition, styrka och spelmekanik.

 • Ta hjälp av en mentor

  Du bör leta efter en mentor som har erfarenhet av hockeyn. En mentor kan ge råd om korrekta tekniker och träningsmetoder som är lämpliga för att förbättra din prestanda. Din mentor kan också hjälpa dig att identifiera lag och tävlingar som är av hög kvalitet och passar dina färdigheter och som hjälper dig att nå dina mål.

 • Flytta flytande

  För att få mer tid på isen när du spelar hockey är det viktigt att du rör dig de mest effektiva sätten. Effektiv rörelse innebär att du flyttar dig så mycket som möjligt men så lite som nödvändigt. Att flytta sig flytande innebär att den som rör sig inte stannar för mycket på ett ställe eller går tillbaka till samma position med jämna mellanrum.

 • Positioneringsförmåga

  Positionering är det bästa sättet att se över hela banan och förbättra din tidsplan för att röra dig. Fokusera på att placera spelarna i rätt formationer, vilket förbättrar samspelet på isen, samtidigt som det gör att alla spelare får bättre speltid. Maximerar alla spelares positioneringsförmåga kommer att leda till ett bättre utnyttjande av isen.

   

 • Arbeta på form och teknik

  En annan viktig faktor att få mer tid på isen är att arbeta på din form och teknik. Bygg upp din uthållighet genom träning så att du kan förbättra din iskondition. Träna även din kontroll, underlätta teknik och förbättra precisionen så att du kan flytta dig snabbare och få mer tid på isen.

Expertens tips

Bli ett hockeyproffs

Viktigt med regelbunden träning

För att förbättra din hockeykompetens är det viktigt att träna regelbundet. Försök att ha ett tränings- och matchschema som passar för att belöna och utmana dina färdigheter samtidigt. Fokusera därför på att öva grundläggande handlingar så som passningar, skott och dribbling.

Förbättra din koordination

I hockey kommer koordinationsförmågan att vara en central del för att lyckas. Försök öva med olika typer av agilityövningar som kommer att hjälpa dig att förstå läge och hastighet när du är över isen. För bästa träningsresultat försök jonglera med hockeybollen eller använda en plattform som kan användas för puckar.

Gör din hjärna och kropp starkare

Fokusera även på att göra din kropp och hjärna starkare, så att du kan förbättra ditt spel. Övningar som kettlebell och hantlar kommer att stärka dina muskler och förbättra din explosivitet, medan meditation och mindfulness hjälper dig att förbereda för stressiga situationer som kan uppkomma under spel.

people playing ice hockey on stadium