Lär dig mer om

hockey

En översikt över ishockey

Ishockey är en sport baserad på grunderna om fart, styrka och stil. Tolv spelare varav två målvakter som är aktiva samtidigt under en match ger ishockey en dynamisk touch. Ett spel som kan anpassas till olika utmaningar för varje match, kvalitet stiger högt när lag som strävar efter att vinna. Reglerna i ishockey är anpassade för att skapa en balans, och dessa består av allmänna regler och särskilda regler för varje match. Ett ishockeylag består vanligtvis av fem spelare per lag, som möts på isen, samt två målvakter som behåller denna balans.

Byggblocken till en framgångsrik ishockeykarriär

För att uppnå en framgångsrik ishockeykarriär behöver man omfattande tekniska färdigheter. Körning, taktiska insikter, balans i kroppen och blixtsnabb reflexer är nödvändiga för att lyckas som puck- och stavhållare. För att upprätthålla en hög prestanda och förbättra prestanda krävs regelbunden träning och intensivt fokus på det tekniska. Kunskap om tekniska manövrar är också en väsentlig nyckelfaktor. När det gäller målvaktsspelare är utmärkta hand-öga-koordination, avancerad iskontakt träning och avancerad spelåskådning några av de viktigaste faktorerna för att uppnå framgång.

Fakta om hockeyn

Hockey på is är en populär lagkonkurrens som spelas på isbanor. Sporten utvecklades från en 1700-tals variant av brittisk landsbygdsidrott och skiljer sig från modern ishockey som enbart är spelat med klubbor och puck. Det är inte klart vem som uppfann modern ishockey, men sporten har sitt ursprung någonstans i Nordamerika. Idag spelas ishockey över hela världen.

Hur spelas ishockey?

Ishockey spelas på en isbana som mäter 60×30 meter. Spelet består av en offensiv- och en defensivzon. Varje lag har fem spelare samtidigt på isen som försöker skjuta pucken med sin klubba och så score massor av mål. Ett hockeylag består av tre forwards (en senterforward, två höger- och vänsterforward), två backar och en målvakt. Hockeymatcher endast för tre perioder om 20 minuter vardera.

Utrustning Används i Ishockey

Utrustning för ishockey spelare är en viktig del av att spela den här sporten. Den minimala utrustning som krävs inkluderar en hockeyklubba används för att skjuta pucken, ett hjälm som skyddar huvudet, skridskor för rörelse på isen, benvärmare, en ishockeyshorts, en kevlar ceinture och en hel benskydd. Spelarna kommer även att ha handskar. För att sammantaget skyddar huvud, armar, händer, bröst och ben.

Domare Reglerar Spelet

Ishockey regleras av domare som upprätthåller de regler som utfärdas av Internationella Ishockeyförbundet. Domarna ansvarar för att följa lagreglerna och förhindra att spelare kontravenerar. De kan även ge utstraffningar om det behövs. Domarna är också ansvariga för att begära regelböckerna och säga ifrån om någon av spelarna bryter mot reglerna. Domarna har också det slutliga ordet i alla obestämda spelsituationer.