Hockeyregler

bli en bättre spelare genom att kunna reglerna

Basreglerna

Ishockey är en sport som kräver att deltagarna följer regler. Först och främst, det är bara 2 lag som får vara med i matchen; laget som försvarar och laget som attackerar. Varje match består av tre perioder på 20 minuter som slås ihop till en enhet. De flesta lagen har 6 spelare på isen; 5 utespelare och 1 målvakt. Om något lag bryter mot regeln får de en utvisning; de spelare måste åka av isen och får inte återvända till matchen i resten av matchen.

Målregler

För att ett mål ska räknas är det viktigt att pucken övergår mållinjen mellan målvakterna. Om pucken är mer än 3 inches över mållinjen så räknas det som ett mål. Ibland kan båda lagens spelare sträva efter att ta upp pucken från marken eller släppa andra spelares skott för att förhindra att detta sker. Om detta sker, måste en spelare från den attackerande lagen ändå ha det genom att passera pucken mellan målvakterna.

Fler regler

Vad är ishockey?

Ishockey, eller hockey som det ofta kallas, är en lagsport som spelas på en isyta. Spelet utspelas mellan två lag med var sex spelare på isen samtidigt, en målvakt och fem utespelare. Det huvudsakliga syftet för spelet är att man ska kunna skjuta med pucken till målet i motståndarlaget för att få poäng och vinna matchen.

Regler kring ishockey

Ishockey har några grundläggande regler. Det första är att ett lag inte får ha fler än sex spelare på isen samtidigt. Om ett lag har mer än sex spelare på isen, som inte bryter några andra regler, så får lagen en utvisning som pågår i två minuter.

Förseelser

Förseelser är olagliga handlingar som kan leda till olika straff som upp till spelare utvisning och böter. Förseelser som huvudsakligen kan leda till utvisning är grovt våld och grovt misshandel, vilket är när en spelare med avsikt skadar eller hotar att skada en annan spelare.

Slutresultat

Slutresultatet bestäms av antalet mål som vardera lag har gjort under matchens gång. Om matchen slutar oavgjort följs ofta reglerna “sudden death”. Detta innebär att det första lag som gör ett mål då vinner matchen.