Läs om hockeylegender

Gör som proffsen och lyckas bättre själv

Fem hockeylegender

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr är en professionell tjeckisk hockeyspelare och är en av de mest erkända spelarna genom tiderna. Han anses vara den bästa europeiska hockeyspelaren någonsin och har vunnit fem Stanley Cups med lag som Pittsburgh Penguins och New York Rangers. Han har också haft 20 fantastiska säsonger och håller fortfarande rekord vid hans ålder i National Hockey League.

Bobby Orr

Bobby Orr, från Kanada, är en annan legendarisk hockeyspelare som är en av de mest erkända spelarna. Han gick in i Hall of Fame-cirkeln som den första backen och vann två NHL MVP-priser och ett årligt plus-minuspris, det vill säga att han var den första hockeyspelaren som slutade ett NHL-år med assists över +100. På grund av sina hedervärda prestationer är Bobby Orr en av de fem mest ikoniska hockeyspelare någonsin.

Wayne Gretzky

Wayne Gretzky är utan tvekan en av de mest framgångsrika hockeyspelare någonsin, med titeln ”The Great One”. Han har vunnit nio toppscorerpriser, fem Stanley Cups, och är den enda spelaren som har uppnått mer än 200 poäng i en säsong. Wayne Gretzky har lämnat ett stort avtryck på hockeysporten och är en av de mest kända hockeyspelare genom tiderna.

Gordie Howe

Gordie Howe, med tillnamnet ”Mr. Hockey”, var en annan kanadensisk legendarisk hockeyspelare. Han var bäst känd för sin uthållighet och ”old school” sätt att spela. Han blev den första spelaren att nå 1.000 NHL-poäng och är fortfarande den äldste spelaren som har vunnit ett Stanley Cup. Under sin karriär mottog han fyra toppscorerpriser och spelade fler än 500 NHL-säsonger.

Mario Lemieux

Mario Lemieux är en hockeyspelare från Quebec, Kanada, som har blivit en slags folklegend. Han slog flera rekord under sin karriär, däribland att han är den enda spelaren som har haft två olika poängutföranden på över 200 poäng. Mario Lemieux bildade tidigare Pittsburgh Penguins och ledde dem till åtta divisiontitlar, två priset för Presidents Trophy och två Stanley Cup-titlar.

Jaromir Jagr

#1

Var Jaromir Jagr Började.

Jaromir Jagr är en Professionell hokey anfallare som har spelat i NHL, KHL och även andra Europiska ligor. Hans iskarriär började som 16-åring då han skrev på med Pittsburgh Penguins. På bara sex månader hade han redan blivit NHL Rookie of the Year.

Var Jagr Åkt Sedan Dess

Sedan lanseringen av Jagrs iskarriär har han fortsatt att spela för högprofilerade lag och under hans drygt 20 år har han hunnit spela för följande lag; Pittsburgh Penguins, Washington Capitals, New york Rangers, Philadelphis Flyers, Dallas Stars, Boston Bruins, New Jersey Devils, Florida Panthers och Kalinigrad Achmat

 

Jaromir Jagrs Senaste Utmärkelselista

Under sin gedigna och långa karriär har Jagr röstats fram över hela världen som en av de mest betydelsefulla Hockey spelarna någonsin. Han har vunnit ett flertal utmärkelser som NHL scoring titel fem gånger, Masterton trophy, Ted Linday Award, Best Forward Award, King Clancy Memorial Trophy och en stor mängd fler.